Home
/ Kidstraining

Kidstraining

Voor zowel jongens als meisjes is karate een leuke sport! Tijdens de jeugdtraining wordt karate op een speelse manier aangeleerd maar vooral op een verantwoorde, niet-agressieve manier leren kinderen met elkaar omgaan en worden de beginselen (basis) van karate overgebracht. De les bevat veel spelelementen zodat kinderen spelenderwijs bekend raken met de technieken en disciplines van karate. Door het beoefenen van karate krijgen de kinderen een betere motoriek, verhoogde concentratie, discipline en zelfbeheersing, leren ze eigen mogelijkheden en beperkingen inzien en groeit hun zelfvertrouwen. De nadruk wordt ook uitdrukkelijk gelegd op wederzijds respect onder elkaar.

Kinderen meten zich ook graag met andere kinderen. Daarom zijn er aangepaste wedstrijdreglementen voor hen, want vooral de gevechtscompetitie is voor jonge karateka's niet altijd de geschikte wedstrijdvorm. De gevechtsvormen zijn vereenvoudigd, er werden extra leeftijds- en gewichtsklassen ingevoerd en het reglement in verband met contact wordt streng toegepast: contact is niet toegestaan.

Voor kinderen wordt een aangepast gradensysteem gehanteerd, waarbij tussen de opeenvolgende graden nog een tussenstap is toegevoegd. Kinderen zijn zeer trots als ze bijvoorbeeld de geel-oranje band mogen omdoen, die aangeeft dat ze bijna klaar zijn om examen te doen voor de oranje band.