Home
/ Wat kost het?

Wat kost het?

Contributie
Zoals bij elke sport zijn er ook aan het karate kosten verbonden. Het lidmaatschap bij onze sportschool bedraagt € 190,- per jaar. Dit dient in 2 termijnen van € 95,- betaald te worden (januari en juni). Als je later instroomt worden de maanden geteld tot de eerst volgende betalingstermijn. Je betaalt dan € 19,- per maand. In de maanden juli en augustus wordt er geen contributie gerekend, maar kan er wel (aangepast) worden getraind! Het is uiteraard mogelijk om eerst enkele lessen te volgen (of bekijken) om een indruk te krijgen van hetgeen karate bij Fudoshin inhoud. Tijdens de eerste weken is het dan ook niet verplicht om een karate-pak (gi) te dragen, daarna wordt wel verwacht dat een karate-gi gedragen wordt.

Stichting Leergeld Roermond/Roerdalen
We vinden dat alle kinderen en jongeren moeten (kunnen) sporten. Sporten is goed voor iedereen. Het inkomen mag dan ook geen drempel zijn om lid te worden van onze sportvereniging. Zeker niet voor kinderen en jong volwassenen in de leeftijd van 4 tot 21 jaar. Daarom is er de Stichting Leergeld Roermond/Roerdalen, ook werkzaam voor het Jeugdfonds Sport Limburg. Is het gezinsinkomen laag neem dan contact op met de Stichting.
Telefoon: 0475-475268
Email: info@leergeldroermondeo.nl
of kijk op hun website: www.leergeldroermondeo.nl.

Bijkomende kosten
De meeste artikelen kunnen we via de sportschool collectief inkopen. Maak je wensen tijdens de training kenbaar of overleg met de leraar. Denk hierbij aan: Karate-gi, handschoenen, gebitsbeschermer: deze kan aangepast worden aan je eigen gebit (met warm water), toque, borstbeschermer en beenbeschermers. Naast het bovengenoemde zijn nog diverse andere artikelen te krijgen, zoals: schoeisel, trainingspak, diverse andere beschermers, etc. Informeer hierover op de sportschool.

KBN-lidmaatschap
Als je lid bent van de KBN mag je deelnemen aan KBN-wedstrijden en externe examens. De kosten bedragen € 16,00 (tot 10 jaar) of € 32,00 (tot 16 jaar) of € 42,50 (vanaf 16 jaar) per jaar en éénmalig € 13,- voor het aanmaken van een karate-paspoort.
Je dient minimaal 3 jaar lid te zijn van de KBN om een dan-examen (zwarte band) te doen.

Examens
Tot en met de 1e Kyu (hoogste bruine band) worden de examens op de sportschool afgenomen; kosten hiervan zijn € 7,50 (voor nieuwe band en diploma).

Het zweten op de sportschool is natuurlijk geheel GRATIS!