Home
/ Vertrouwenscontactpersoon

Vertrouwenscontactpersoon

De Vertrouwenscontactpersoon bij Fudoshin
Wij willen een karatevereniging zijn waar iedereen zich veilig en welkom voelt. Toch kan het gebeuren dat iemand dat anders ervaart. Als jij ongewenst gedrag ervaart willen we dat als club weten, zodat we jou kunnen ondersteunen. Er zijn verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder pesten, discriminatie, (seksuele) intimidatie, bedreiging en gewelddadig gedrag. Ook kun je je buitengesloten voelen.
Je kunt zelf met ongewenst gedrag te maken krijgen, maar je kunt het ook bij iemand anders zien gebeuren. Ook dan, bijvoorbeeld als medesporter of ouder, vragen we je contact te leggen met onze Vertrouwenscontactpersoon (VCP). Bij een vermoeden van seksuele intimidatie zijn coaches, trainers en begeleiders zelfs verplicht om dit te doen.

Wat doet de VCP?
De VCP zal naar jouw verhaal luisteren en samen met jou kijken wat verdere stappen kunnen zijn. Soms is iets op te lossen binnen de vereniging en in sommige gevallen is het verstandig om er andere deskundigen bij te betrekken. Dat zal altijd in overleg met de melder gebeuren. De VCP is onafhankelijk en jij blijft anoniem.

Wie is de VCP van Fudoshin, en hoe kun je haar bereiken?
Wieneke Stroeken is de VCP van onze vereniging. Je kunt haar bereiken via haar mailadres wieneke.stroeken@gmail.com. Zij zal naar aanleiding van een melding contact met je opnemen binnen 24 uur na de melding. In spoedgevallen kun je ook telefonisch contact met haar opnemen via telefoonnummer 06-39498382. Ook als je geen melding wil indienen, maar vragen hebt of even wil sparren, dan kun je Wieneke bereiken via dit mailadres.