Home
/ Fudoshin

Fudoshin

Onze sportschool is op 30 oktober 2000 opgericht en er wordt les gegeven door Peter en Annelies Creemers, Danny Lambrechts en Rik Verbeek.

Onze sportschool heeft een gezond ledenbestand met fanatieke leden (vanaf 4 jaar). Iedereen traint met een eigen doel. Sommige trainen voor wedstrijden, terwijl anderen juist mentaal en fysiek weerbaarder willen worden. We trainen altijd zo gezond mogelijk, waarin we nauwlettend de ontwikkelingen volgen op het gebied van verantwoord trainen.

Voor kinderen is het vaak belangrijk om voor zichzelf grenzen te stellen, en na te denken over grensoverschrijdend gedrag en de gevolgen hiervan. Het doel is dat de kinderen weerbaarder worden tegen pestgedrag, of pestgedrag bij anderen of zichzelf herkennen en dit kunnen melden. Door het gebruik van sport- en spelelementen is het mogelijk om kinderen stil te laten staan bij gedrag. Deze methoden zijn binnen het karate al bewezen effectief. Voor volwassenen is de mentale en fysieke weerbaarheid een belangrijk onderdeel in de persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast kunnen de gezondheidswaarde, de sociale waarde, de voldoening en plezier die ontstaat tijdens het bewegen en trainen een belangrijke motivatie zijn. Binnen de lessen staat respect voor elkaar en plezier hebben in de oefeningen centraal.

We trainen volgens de karatestijl (Wado-ryu) van Sensei Alex Brouwer. Sensei Alex Brouwer (1944) is eigenaar van Shudo Kan en geeft naast Wado ryu karate (8e dan) ook les in aikido en aiki-jitsu (4e dan) en kendo (4e dan). Sinds 14 december 2014 is Sensei Brouwer toegevoegd aan de Budo Hall of Fame

Mocht u geĆÆnteresseerd zijn dan kunt u altijd een keer komen kijken of mee trainen. Het is dan wel verstandig om van te voren contact op te nemen met een van de trainers. De club is aangesloten bij de officiĆ«le Karate-Do Bond Nederland (KBN) en de World Combat Association (WCA).